Dirigent

Jan Hermans ( 1954) studeerde hobo en hafa-directie aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. In 1980 behaalde hij daar het diploma Uitvoerend Musicus met het eindcijfer een 9. Momenteel geeft hij hoboles bij het Factorium in Tilburg en Art4U in Veldhoven.

Tevens is hij dirigent van drie harmonieorkesten in Helvoirt, Riel en Tilburg, van het jeugdorkest Colorato in Goirle, en van de Ley River Big-band, ook in Goirle. Ook is hij werkzaam als arrangeur van klassiek tot pop voor deze orkesten.

Sinds augustus 2007 is hij dirigent van ons Seniorenorkest Tilburg waarbij hij er in slaagt de muzikale prestaties van ons orkest met vriendelijke, doch straffe hand en met behoud van het speelplezier op een hoger niveau te brengen.

Jan staat niet alleen voor een orkest, maar mag zelf graag meespelen als slagwerker van de Koninklijke Harmonie ‘Oefening en Uitspanning’ in Goirle, de Harmonie waar hij ook zijn muzikale loopbaan is begonnen.

Dan speelt Jan ook nog hobo bij orkest Orventus: avontuurlijke blaasmuziek door een klein en flexibel orkest met een transparante klank.

Tenslotte is Jan lid van de commissie Kunst en Cultuur van de gemeente Goirle. In die hoedanigheid organiseert hij o.a. regelmatig concerten in het Goirles gemeentehuis.

Aankomende optredens:

Bekijk alle optredens