Seniorenorkest Tilburg: Kerstavond

24 december 2018 20.00 uur Kerstmuziek tijdens de avondmis Heuvelse Kerk

Repertoire

laatste update : December 2018

Air For Winds
Componist & Arrangeur: André Waignein
Aria voor blaasinstrumenten; ook vaak gespeeld op Herdenkings- en erediensten.

Amboss Polka
Componist : Albert Parlow.
Albert Parlow was een Duitse componist en militaire kapelmeester (1824-1888).
Die vooral werken schreef voor harmonieorkesten. Ongetwijfeld is de Aambeeld Polka zijn bekendste werk; het is de parademars in draf van 2e Württembergische Ulanen-Regiment Koning Willem I, nr. 20 in Ludwigsburg.

Amor
Componist: Gabriël Ruiz Galindo; Arrangeur: Willy Hautvast.
Amor is een wereldbekend liedje; het is een Zuid-Amerikaanse beguin in 1943 geschreven door de Mexicaans songwriter Gabriël Ruiz Galino. Het lied wordt uitgevoerd in een zeer stemmig en treffend arrangement van de Nederlandse componist, klarinettist en arrangeur Willy Hautvast.

Amsterdamse Liedjes
Arrangeur: Ad Kuipers
Medley van bekende Amsterdamse liedjes w.o.; Amsterdam (Max Tak -Alex de Haas), Sapperdiosia (Joop van Houten), Pikketanussie (Harry de Groot), en bij ons in de Jordaan (Louis Noiret -Henk Voogt).

Apache
Componist: Jerry Lordan; Arrangeur: Willy Hautvast.
In juni 1960  nam de Britse begeleidingsband van Cliff Richard, The Shadows, deze compositie op, die meteen doorschoot naar de top van de hitparade om er 5 weken lang op nr.1 te blijven staan. Het orkest speelt dit nummer in de bewerking voor hout en koperblazers.

Berliner Luft
Componist: Paul Lincke; Arrangeur: G. Corroyez
Lincke’s marsch “Berliner Luft” (“Berlin Air”) is de officieuze hymne van Berlijn. Bij ons is het beter bekend als “Een reisje langs de Rijn”. Het is een van de traditionelen toegiften van Berliner Philharmoniker orkest. De aria is afkomstig van de 1922 herziening van Lincke’s  in 1899 operette Frau Luna, over een reis naar de maan in een luchtballon, waar een avontuurlijke partij van prominente Berliners Frau Luna en haar hof ontmoeten. De mars was oorspronkelijk van Lincke’s in 1904 twee-act burleske Berliner Luft.

Beyond The Sea
Componist: Charles Trénet ; Arrangeur : Frank Bernaerts.
Charles Trénet was een Franse zanger, componist en acteur, actief vanaf de jaren 30 tot aan de jaren 90 van de 20e eeuw, even beroemd als Edith Piaf en Charles Aznavour. Van zijn hand is de wereldhit La Mer (de zee), nu in een swingend jasje gestoken waarmee de Amerikaan Bobby Darin in 1959 en de Britse zanger Robbie Williams in 2003 hoge ogen scoorden.

Billy Vaughn Goldies
Componist: Billy Vaughn; Arrangeurs: Auer-Ansbach & Freek Mestrini.
Billy Vaughn Goldies is een medley van verschillende bekende nummers onder andere: Isle of Capri, Sail Along Silv’ry Moon, Blue Hawaii, La Paloma en Blueberry-Hill.
De muziek van B. Vaughn is bekend geworden door zijn specifiek saxofoon geluid, en is daardoor onder saxofoonspelers heel bekend.
Vooral het maken van orkestrale bewerkingen van evergreens en van grote bekende werken van die tijd, was een van zijn speerpunten.

Bist Du Bei Mir
Componist: Gottfried Heinrich Stolzel; Arrangeur Willy Hautvast.
Aria uit de opera Diomedes oder die trumphierende Unschuld (1718), veelal gespeeld op Herdenkings en Erediensten.

Blue Tango
Componist: Leroy Anderson.
Leroy Anderson, zoon van Zweedse immigranten studeerde muziek en vreemde talen aan de befaamde Harvard universiteit alvorens een schitterende muzikale loopbaan aan te vangen. Hij werd één van de kampioenen van de muzikale ‘novelty’. Denken we maar aan zijn composities ‘Belle of the Ball’, Buglers Holiday’, ‘Sandpaper Ballet’, ‘The Syncopated Clock’ en The Typewriter’. In de jaren 1947/48 flitste een melodie door Andersons hoofd, het werd zijn wereldberoemde ‘Blue Tango’. Hij koos als titel ‘tango azul’, maar dit leek niet commercieel. De firma Decca bracht dit werk uit op de tweede Anderson elpee in oktober 1951. Tussen januari en half juni 1952 werden één miljoen platen met dit werkje verkocht. Het was het allereerste instrumentale stukje dat aan de top van de hitparade geraakte; bovendien bleef Blue Tango zeven weken lang nummer één en in totaal 15 weken lang in de Top Tien

Boccherini’s Melody
Componist : Luige Boccerini; Arrangeur : Steve Cortland
Luige Boccerini was een Italiaanse Componist en cellist geboren in 1743 die in zijn muzikale loopbaan actief was in Italië, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje waar hij op 1 juni 1805 in armoede overleed. Hij componeerde een grote hoeveelheid kamermuziek en ruim honderd strijkkwintetten. Boccerini werd het meest bekend door zijn Humoresque uit 1771, het menuet voor strijkkwintet in E Majeur, Opus13, No.5, waarop de arrangeur Steve Cortland Boccerini’s Melody baseerde.

Coolsville
Componist & Arrangeur : Eric Osterling
Nu eens een lekker swingende compositie in big-bandstyle van deze, als moderne marsen koning bekend staande, veelzijdige Amerikaanse componist (1926-2002).

Danke Schön
Componist : Bert Kaempfert Arrangeur : H. Kolditz
Dit is een medley van verschillende bekende nummers onder andere : Swingin’ Safari, Danke Schön, Magic Trumpet, Spanish Eyes en het over bekende African Beat de herkeningsmelodie van het sprookje van de Indische Waterlelies uit de Efteling. De muziek van Bert Kaempfert kan wel omschreven worden als easy listening-muziek.

De feestmars
Componist & Arrangeur : Jan Roelof van der Glas
Internationaal bekende mars, in 1920 gecomponeerd door de toenmalige dirigent van het Heerenveens Muziekcorps, t.g.v. het 40-jarig jubileum van de R.K. Koninklijk Erkende Harmonie Neederland en Oranje uit Ruchpen (NB).

Exodus
Componist: Ernest Gold; Arrangeur: Heinz Hermannsdörfer
Thema uit de gelijknamige film naar het boek van Leon Uris.

Fascination
Componist: Fermo Dante Marchetti; Arrangeur: John Kinyon
Fascination werd gecomponeerd in 1904 en is na meer dan een eeuw, een nog steeds populair walslied. Het liedje werd in 1957 wereldwijd bekend door de film Love in the Afternoon waarin Gary Cooper en Maurice Chevalier schitterden. Het orkest van Mantovani en artiesten als Nat King Cole, Jane Morgen en Dinah Shore scoorden er een hoge hitnotering mee.

Fehrbelliner Reitermarsch
Componist: Richard Henrion; Arrangeur: Hermann Männecke
Het orkest speelt een stuk dat in de omgang ferberliner word genoemd. Maar een blik op de partituur leert ons echter dat de titel Fehrbelliner Reitermarsch is, ofwel de Ruitermars van Fehrbelliner. Fehrbelliner is een plaatsje in Brandenburg waarin de zeventiende eeuw een veldslag plaats had en waar de Zweden in de pan werden gehakt. Toch heeft dit muziekstuk hier niets mee te maken.
Het is een militaire mars geschreven door Richard Henrion in 1893, en die gebaseerd is op Cavaleriesignalen. In die tijd werden op het slagveld orders per klaroen doorgeseind, en elk melodietje had een eigen betekenis.

Fesche Jugend
Componist: Siegfried Rundel; Arrangeur: Franz Watz
Fesche Jugend is een frisse jeugdige loopmars. James Last heeft deze mars in 1984 in zijn repertoire opgenomen. Het is een vrolijk muziekje.

Foxtrot Medley No.8
Samenstelling en Arrangeur: ??
Meneer Cor Steijn was in de vorige eeuw wereldberoemd in Nederland als begeleider van Dorus (Tom Manders) en door zijn radioprogramma’s waarin hij populaire medleys speelde op zijn magic organ. De Foxtrot Medley nr. 8 is er zo een, met Mister Sandman, You Are My Sunshine, Seven Lonely Day’, When Youre Smiling en Yes Sir, That’s My Baby (u mag meezingen).

Fröhliche Rheinfahrt
Samenstelling & Arrangement: Rudi Seifert
Fröhliche Reinfahrt is een Schunkellieder potpourri van Rheinlieder, waarop geschunkeld wordt. Hoe gaat dat?: iedereen beweegt op het rythme van de muziek heen en weer met het boven lichaam en haakt daarbij de armen links en rechts in die van de buurman of buurvrouw.
Daar gaan we dan: Einmal Am Rhein, Kornblumenblau, Das Kannst Du Nicht Ahnen, Wenn Dass Wasser im Rhein, Ja, So En Gude Palzwein, In Mainz Am Schönen Rhein en Oh,Du Wunderschöner Deutscher Rhein… schunkelen maar.

Golden Swing Time
Arrangeur Steve Mcmillan
In een swingende bigbandstyle vier hits uit succesvolle musicals: Hello Dolly
(Jerry Herman), uit de gelijknamige musical (1964) en ook bekend door de single van Louis  Armstrong uit 1964. Mac the Knife (Kurt  Weil-Bertolt Brecht); uit de Dreigroschenoper (1928) waar ook weer Louis  Armstrong in 1955 een wereldhit mee scoorde. Bei Mir Bist Du Schön (Jacob Jacobs-Sholom Secunda) uit de Jiddische musical Men Ken Lebn Nor Men Lost Nisht (1932); ook een succes van de The Andrew Sisters in 1938, On The Street Where you Live (Frederick Loewe-Alan Jay Lerner) uit de musical My Fair Lady (1956); de bekendste uitvoering is die van Vic Damone die er in 1958, nr.1 mee stond in de Engelse Top-100.

Happy
Componist: Pharrell Williams; Arrangeur Michael Brown.
Genre van dit nummer is neo-soul, funk.
Happy is een nummer en single van Pharrell Williams uit 2013. Het nummer is afkomstig van de soundtrack van de computeranimatiefilm Despicable Me2 (ikke de verschrikkelijke). In de week van 10 augustus 2013 was het de 3FM megahit. Het nummer is het meest succesvolle in de geschiedenis van de Nederlandse top 40. Het nummer staat op dit moment in de 42e week van de top 40.

Het leven is goed in het Brabantse Land
Componist: Broeder Laetantius-Clemens Duijnstee; Arrangeur W. Elryck.
Broeder Laetantius was in de 2e helft van de vorige eeuw leider van het toen bekende Jeugdcentralekoor uit Vught. Van zijn hand is ook de lofzang op het Brabantse land, waarvoor Clemens Duijnstee de tekst schreef. Het lied werd een tophit in 1979, toen uitgevoerd door de dixielandband Oh Sixteen,Oh Seven uit Prinsenbeek met zang van de Ginnekense kastelein Thijs van der Molen.

Highlights From Shrek-2
Componist: Harry Gregson-Williams; Arrangeur: Michael Brown.
In 2001 verscheen deel 1 van de Academy Award winnende animatiefilm Shrek,
Waarin het grappige groene monster de hoofdrol inneemt. Inmiddels kent deze populaire familiefilm al 3 vervolgen. Het succes van deze film is mede te danken aan de Engelse componist Harry Gregson-Williams (geboren 1961). Highlights from Shrek 2 omvat de liedjes Accidentally in Love,Funkytown, Holding Out For A Hero en Livin La Vida Loca uit de eerste vervolgfilm.

Hoch Geht’s Her
Componist en arrangeur: Rudi Seifert-Kressbronn.
Hoch geht’s her…..dan zo je kunnen denken aan de ‘Hooggaatie’ zoals we die vroeger kenden. Nou daar gaat deze potpourri echt niet over; het is een verzameling van Duitse “Stimmungslieder” met o.a.”Heidewitzka, vooruit geef gas” en “in het bos daar zijn de jaaaagers”. Lekker meeneurieën en meedeinen maar op dit nummer, dat oorspronkelijk bekend werd door Ernst Mosch en zijn Egerländer Musikanten, maar nu dus in een uitvoering van het Seniorenorkest!

Instant Concert
Componist en arrangeur: Harold. L. Walters.
Harold Lawrence Walters was een zeer gekend Amerikaans componist (1918-1984) die rond de 1500 composities op zijn naam heeft staan. Deze compositie uit 1970 is een mini concert waarin op briljante wijze maar liefst 30 thema’s verwerkt zijn van populaire en klassieke melodieën:o.m. The Irish Washerwoman, Anvil Chorus, Down By The Riverside, Dance Of The Hours, Jeanie With The Light Brown Hair, Jingle bells, Deck The Hall, Marche Militaire, When The Saints, Hava Nagila, Cielito Lindo, Humoresque, New World Syphony,Grootsvaders Klok, Dichter und Bauer, Bruidsmars, Melody From Orpheus, Vesti La Giubba, En Westminster Chimes.

Just A Gigolo – I Ain ’t Got Nobody
Componist: Leonello Casucci- Irving Caesar & Spencer Williams; Arrangement Jan van Kraeydonck.
Medley, bedacht door Sam Butera, saxofonist van Louis Prima’s band, die er in de jaren ’50 tijdens hun Las Vegas Stage-shows groot succes mee hadden. Deze lekker swingende medley werd eerst in 1956 op de plaat gezet.

Lady Gaga Dance Mix
Componist Lady Gaga; Arrangeur Ted Ricketts.
Lady Gaga,  Amerikaanse zangeres met haar extravagante look, veroverde de wereld van de popmuziek met haar kenmerkende Dance Beat composities. De bekendste door haar geschreven nummers zijn; Poker Face, Bad Romance en Just Dance.

Lascia ch’io piang.
Componist: George Friedrich Händel; Arrangeur Willy Hautvast.
Lascia ch’io pianga (Let Me Weep) is een aria uit de opera Rinaldo. Aaron Hill schreef het scenario, waarna Giacomo Rossi de poëtische teksten schreef. George Friedrich Händel voorzag deze later van muziek. Hij zou de muziek in veertien dagen hebben gecomponeerd en veel melodieën uit eerdere werken hebben gebruikt. In 1711 werd Rinaldo voor het eerst uitgevoerd. De sprookjesachtige enscenering was voor die tijd bijzonder spectaculair; mede daardoor was de populariteit van deze opera bij het publiek groot. In Lascia ch’io pianga bezingt de ontvoerde Almerina, die de geliefde is van Rinaldo, haar schrijnende lot in de betoverende tuin van Armida (de bondgenote van Rinaldo’s rivaal Argante). De melodie van deze prachtige aria is wereldwijd bekend en komt uitstekend tot haar recht in dit arrangement.

L.O.V.E.
Componist: Bert Kaempfert; Arrangeur Frank Bernaerts.
Het is 1917 wanneer voor het eerst melding wordt gemaakt van een nieuw jazzy geluid in de clubs van New Orleans: de jazzmuziek is geboren. Ruim een jaar later wordt Nathaniel Coles geboren. Vrijwel parallel aan de ontwikkeling van de jazz, ontplooit zich de carrière van Nat King Cole die hem leidt van beginnend jazzpianist tot internationaal gewaardeerd crooner. Het liedje L.O.V.E. waarmee hij vlak voor zijn dood in 1965 nog veel succes had, werd gecomponeerd door de Duitse bandleider en componist Bert Kaempfert.

Moment For Morricone
Componist: Ennio Morricone; Arrangeur: Johan de Meij.
De Romeinse avant – garde componist Ennio Morricone (1928) werd bekend door de muziek die hij voor meer dan 300 films componeerde. Zijn roem dankt hij ook aan de samenwerking met cineast Sergio Leone, maker van talloze succesrijke Spaghetti Westerns. Toparrangeur Johan de Meij selecteerde enkele melodieën uit Once Upon a Time in de West (1968) en The Good, The Bad and the Ugly (1966) en deze medley werd meteen een klassieker op het internationale orkestrepertoire.

Music From Pirates Of The Caribbean
Componist; Klaus Badelt; Arrangeur: Micheal Brown.
Pirates of the Caribbean is een filmserie in vier delen. Deel 1, The Curse Of The Black Pearl met Johnny Depp als Jack Sparrow in de hoofdrol en in 2003 uitgebracht, leverde tegen alle verwachtingen in, wereldwijd 653 miljoen dollar op. De soundtrack van dit deel is gecomponeerd door de Duitse componist Klaus Badelt en is noemenswaardig vanwege de Keltische invloeden en omdat deze afwijkt van de traditionele muziek voor piratenfilms. DJ Tiësto behaalde met een remix van deze muziek (He is a pirate) in 2006 de 5e plaats in onze nationale top 40.

Musique À La Carte
Componist & Arrangeur: Willy Hautvast.
Musique à la carte is een opdracht van S.O.N.M.O. en is gecomponeerd in 1975. De opzet van het werk is de muzikale uitbeelding van een ”Menu à la carte”. Het werk is in het totale verloop steeds herkenbaar.
Alle delen zijn op elkaar afgestemd, zoals ook bij een diner alle gangen moeten harmoniëren.

Officer Of The Day
Componist & Arrangeur; Robert Browne Hall.
Robert Browne Hall geboren in 1859 in de Amerikaanse staat Maine, wordt gerekend tot de allerbekendste marsencomponisten. Bij zijn overlijden in 1907 liet hij een oeuvre na van meer dan 100 marsen en andere composities, waaronder zijn inmiddels klassieke mars uit 1900 Officer Of The Day.

Samba Time
Arrangeur: Manfred Schneider
Een medley van Braziliaanse samba’s, samengesteld en gearrangeerd door de Duitse componist en arrangeur Manfred Schneider:
De samba is een Zuid Amerikaanse dans. In deze medley van samba’s hoort u veel bekende nummers: Copacabana: een ode aan het bekendste strand van de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. Brazil: genoemd naar het grootste land van Zuid-Amerika: Brazilië. Tristeza: En als laatste de niet minder bekende samba Tristeza, een mijmering in de zwoele zomernacht…

Soul Mates
Componist & Arrangeur; Johan Nijs.
Met Soul Mates zet Johan Nijs op muzikale wijze het gevoel neer dat ontstaat wanneer twee of meer personen zich met elkaar verbonden voelen. Deze rustige  ballade is van begin tot het einde in goede harmonie; de titel komt in de muziek volledig tot zij recht.

Spanish Eyes
Componist: Bert Kaempfert; Arrangeur: Willy Hautvast.
Alfred Cin, beter bekend als Al Martino was een Italiaanse – Amerikaans zangeracteur, geboren in Philadelphia en overleden in 2009 (82) te Pennsylvania. Al Martino kreeg in1966 wereldwijde bekendheid door zijn kaskraker Spanish Eyes die met platium werd bekroond en 1977 opnieuw met de discohit Volare. Als acteur speelde hij de rol van Johnny Fontane in de filmklassiekers The Godfather uit 1972 en The Godfather Part III uit 1990.

Stevie Wonder in Concert
Componist Stevie Wonder, Arrangeur Paul Murtha.
De muziek van Stevie Wonder is tijdloos en populair bij jong en oud. Paul Murtha heeft van de vier bekendste hits een dynamische en indrukwekkende medley gearrangeerd.Inhoud van de medley I Wish, Signed Deliverd, I’m yours en You are de Sunshine of my life. Een heerlijk stuk voor de saxofoon!

Stranger in The Night
Componist: Bert Kaempfert; Arrangeur: Charles Singleton & Eddie Snyder
Stranger in the Night is een populair lied gecomponeerd door Bert Keampfert met Engelse teksten van Charles Singleton en Eddie Snyder.B. Kaempfert gebruikte het oorspronkelijk onder de titel ”Beddy Bye” als onderdeel van de instrumentale score voor de film A Man Could Get Killed.Het lied werd beroemd gemaakt door Frank Sinatra, het was de titelsong voor Sinatra’s album van 1966 Strangers in the Night, dit is zijn meest commercieel succesvolle album geworden.

Summer Fiësta
Componist & Arrangeur: Wim Laseroms.
Wim Laseroms (1944) afgestudeerd op muziekonderwijs en Hafa – Directie, componeert en arrangeert al vanaf 1971. In de beginfase vnl. Marsmuziek (w.o. het bekende Jubilissimo), gaandeweg ook concertwerken. Het merendeel van zijn werkstukken prijkt op diverse repertoria en wordt gerubriceerd onder het lichtere genre. Summer Fiësta is daar zo’n voorbeeld van: Baion,Beguine,Samba en Slow Rock: zuid Amerikaans ten voeten uit.

Sway
Componist Pablo Beltran Ruiz; Arrangeur Jan van Kraeydonck.
Het in 1953 door de Mexicaanse bandleider Pablo Beltran Ruiz gecomponeerde mambo liedje Quién Sera? (Wie zal het zijn?), werd een jaar later door de Amerikaan Norman Gimbel omgezet in het Engels en kreeg de titel Sway ( zwaaien, slingeren). Dean Martin behaalde er toen een wereldhit mee; de Canadese zanger Michael Bublé scoort er op de dag van vandaag weer hoge ogen mee.

The Syncopated Clock
Componist & Arrangeur: Leroy Anderson.
Leroy Anderson was tijdens W.O. II Kapitein bij het U.S. Army Intelligence Corps en bleef na de oorlog nog een tijdje in dienst van het Ministerie van Defensie in Washington. Tijdens deze jaren componeerde hij o.a. The Syncopated Clock; hij schreef dit werk in twee dagen tijd op het ministerie. Het werd  een succes dankzij het humoristische karakter van de nabootsing van een – soms grillig – tikkende klok. Het stuk werd uitgebracht op een 78 toerenplaat en later op Andersons eerste elpee in november 1950. In 1946 werd het werk als herkenningsmelodie voor een middernachtuitzending op de CBS radio gebruikt, wat voldoende was om enorme populariteit te winnen.

The Teddy Bears Picnic
Componist : J.W. Bratton ; Arrangeur P. Molenaar
The Teddy Bears’ Picnic was oorspronkelijk een melodie uit 1907, waarop pas 25 jaar later tekst werd gezet. Het is een humoristisch kinderliedje dat over beren gaat, die in het bos gaan picnicken. Inmiddels bestaat het liedje in tientallen versies; door verschillende bewerkingen is het geschikt gemaakt voor harmonieorkest. Het nog altijd immens populaire kinderlied is ideaal als tussendoortje op een concertprogramma en zal jong en oud weten te bekoren!

The Young Amadeus
Componist: Wolfgang Amadeus Mozart; Arrangeur: Jan de Haan.
Gebaseerd op het Adagio uit het concert voor klarinet in A gr. Terts (KV 622); ook bekend als Stay With Me In The Morning van Vicki Brown.

Valerie
Componist: Russel Pritchard; Arrangeur Peter Kleine Schaars.
Een jaar na het grote succes dat de Engelse rockband The Zutons in eigen land had met Valerie, verscheen de coverversie van Mark Ronson en Amy Winehouse. Deze vlotte, funky versie in soulstijl, zo typisch voor Amy Winehouse, veroverde in snel tempo de hitlijsten van vele landen. Het is een blijvende herinnering aan de veel te jong overleden zangeres. Met dit arrangement van Valerie presenteren wij een onsterfelijke hit die niet mag ontbreken in het repertoire!

Verdi
Arrangeur: Walther Tuschla
Medley van bekende melodieën uit de opera La Traviata,Rigoletto, II Trovatore, Nabucco, en Aida, gecomponeerd door Italië’s grootste componist: Giuseppe Fortunino Francesco Verdi ( 1813-1901).

Wals Potpourri 3
Componist ??? Arrangeur Jan Hermans.
Deze potpourri van bekende liedjes is in 2014 bewerkt door dirigent Jan Hermans voor ons Seniorenorkest Tilburg om hiermee samenzang door een koor en een breed publiek te ondersteunen.
In de potpourri zijn de volgende liedjes opgenomen: hoe schoon is de wereld, daar bij die molen, over 25 jaar, in gedachten zie ik dat kerkje weer, wie zal dat betalen, aan het strand stil en verlaten.

Wien Bleibt Wien
Componist Johann Schrammel;Arrangeur A. Dreissen.
Schrammel musik is de kenmerkende muziekstijl van het Schrammelkwartet van de gebroeders Schrammel, dat in 1879 werd opgericht. Het werd beroemd door bekende Weense muziek te spelen en kreeg daarmee een grote populariteit. Johann Schrammel, violist van het kwartet componeerde in 1884 zijn meest bekende werk: de mars Wien Bleibt Wien.

Yellow River
Componist: Jef Christie; Arrangeur: Johny Ocean.
Yellow River (is in My mind and in My Eyes) verwoordt de gedachten van een afgezwaaide soldaat aan het einde van de Amerikaanse Burgeroorlog. Hij mijmert over de terugkeer naar zijn geboortestad op het platte land van Yellow River. Het liedje werd in 1970 bekend door de uitvoering van de Britse band Christie.

Zeemansliedjes (walsmedley)
Als De Klok Van Arnemuiden (H.Mengers), Op een Zeemansgraf staan nooit eens rode rozen (Johnny Hoes), Daar in dat kleine Café aan de haven (Piërre Kartner).
Op de woelige baren (Eddy Christiani) en Meisje ik ben een zeeman (Joop van Houten)

Aankomende optredens:

  • 24 december 2018 Seniorenorkest Tilburg: Kerstavond
Bekijk alle optredens

Kerstrepertoire :

Christmas dream
Samensteller & Arrangeur: Johan Nijs.

Medley van bekende Kerstliedjes: o.a. Mary Boychild, We wish you a merry Christmas, e.a.

Feliz Navidad
Componist José Feliciano; Arrangeur: Heinz Briegel.

Met de woorden I wanna wish you a Merry Christmas from the bottem of my heart had de blinde Portoricaanse zanger José Feliciano, in 1970 maar een paar weken nodig om van dit lied een klassieke Christmas Popsong te maken!

I’II Be Home For Christmas
Componisten: Buck Ram, Kim Gannon & Walter Kent; Arrangeurs: Kim Gannon & Walter Kent.
Klassiek Kerstlied gecomponeerd in 1943 en sindsdien op de plaat gezet door alle groten der aarde; de meest bekende uitvoering is die van Bing Crosby (1943)

Rockin’ Around The Christmas Tree
Componist: Johnny Marks;Arrangeur: Frank Bernaerts.

Johnny Marks (1909-1985) is vooral bekend geweest door zijn vele, meestal profane kerstliedjes, waarvan Rudolf The Red-Nosed Reindier wel het meest bekend is. In 1958 schreef hij Rocking Around The Christmas Tree dat door de 13-jarige zangeres Brenda Lee hoog de hitparade in werd gezongen. Sindsdien behoort deze swingende compositie tot Xmas Evergreens.

Herdenkings en Erediensten:

Blijf mij nabij Heer, als de avond daalt (Henry Francis Lyte-F. Van diepenbeek)

Deutsche Messe (Schubert- v.Beekum- v.de Groot.

Farewell (Robert van Beringen)

Funeral Marsch (Robert van Beringen)

Ich Hatt Einen Kameraden (Friedrich Silcher-Robert van Beringen)

In Memoriam (Robert van Beringen)

In Quiet Mourning (Robert van Beringen)

Nearer My God To Thee ( lowell Mason- Robert van Beringen)

Über Allen Gipfeln Ist Ruh (Friedrich Kuhlau- Robert van Beringen)

Über Den Strenen (Friedrich Ferdinand Flemming-Robert van Beringen)

Wilhelmus (Marnix van St. Aldegonde).